הפקולטה למדעי הרוח

למה רוח?

עולמה של הרוח האנושית הוא עולם רחב ודינמי שאופקיו משתנים באופן מתמיד משום שאין לו גבולות. הרוח האנושית משמעה הדמיון, החשיבה, העיון, הניתוח, ההמצאה, היצירה ועוד הרבה יותר. את כל יכולות האנוש הללו בונה ומפתח העיסוק במקצועות האקדמיים המרכיבים את מדעי הרוח, או בשמם הלועזי Humanities. היכולות האלה – להרהר ולעיין, להגות, לחקור ולחדש – הן נחלתו הבלעדית של האדם (Human), ומימושן הוא הגשמת המהות האנושית הטמונה בכל אחת ואחד מאתנו. יכולות וכישורים אלה הם מותר האדם משאר יצורי העולם ועליונותו על המחשב ועל המכונה.

הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת בר־אילן היא בית למסירה ולשימור הידע הקיים וליצירה של ידע חדש בתחומים העיוניים, וכל זאת, במקצועיות וברמה אקדמית גבוהה. חברי וחברות הסגל בפקולטה שלנו מלמדים וחוקרים מתוך עניין עמוק במרחבי ההגות והיצירה האנושית, מתוך תשוקה לפענוח מקורות ורעיונות, ומתוך מחויבות לניתוח מעמיק ומקצועי. את רעיונותיהם ומחקריהם מפרסמים חברי וחברות הסגל בבמות הפרסום המובילות בעולם ומציגים אותם בכינוסים בין־לאומיים ברחבי העולם.

הסגל האקדמי שלנו מדריך את הסטודנטים והסטודנטיות בפיתוח חשיבה ביקורתית ורגישות לניואנסים ובחיזוק הנטייה לשאול שאלות ולהטיל ספק בכול, ולצד אלה גם מעודד לטיפוח הדמיון והאינטואיציה ולרתימת הרגשות המוסריים ותחושות הבטן לטובת פיתוחם של רעיונות מקוריים.

טיפוחן של יכולות אלו מספק לדורות הבוגרים והבוגרות שלנו ערך מוסף באקדמיה, בעולמות התעסוקה ובמרחבי החיים האזרחיים. סקרנות, תשוקה ללמידה מתמדת ויכולת למידה עצמאית מיתרגמות להתפתחות גמישה ומותאמת לשינויים האינטנסיביים המאפיינים את תקופתנו. היכולת לבחון את העולם מנקודות מבט תרבותיות והיסטוריות מגוונות בונה מרחב אסוציאטיבי עשיר, יכולת הכלה של האחר ורגישות לצדק חברתי ולשוויון.

בפקולטה שלנו יש עשר מחלקות דיסציפלינריות־נושאיות המתמחות בתחומי ידע שהם חלק מהותי ממדעי הרוח: פילוסופיה, היסטוריה כללית, ספרות משווה, לימודים קלאסיים – יוון ורומא, ספרות אנגלית, בלשנות אנגלית, ערבית, תרבות צרפת, תרגום וחקר התרגום, לימודי אסיה ומדעי המידע.

בזכות תוכניות הלימוד המגוונות והמודולריות שלנו, אפשר ללמוד ולחקור לעומק תחום אחד או לשלב בין מגוון נושאים בחוג הרב תחומי למדעי הרוח, שבו רוחב היריעה וההשכלה הוא גדול ומאפשר טעימה מאוצרות הרוח המוצעים בפקולטה, כולל גם מדעי הרוח וקיימות. תוכניות לימודים מובנות לתואר ראשון דו־חוגי מאפשרות לשלב את מדעי הרוח עם לימודים בכל מחלקה אחרת באוניברסיטה: מדעים מדויקים, מדעי החיים, משפטים, מדעי החברה ועוד, לזכות בארגז כלים עשיר ורב־תחומי, להעשיר את העולם הפנימי ולהרחיב את אופקי ההשכלה.

הבחירה ללמוד בפקולטה שלנו משמעה הצטרפות לקהילה אינטלקטואלית ונועזת, הזדמנות לחוות את אתגר הלימוד וההעמקה בחקר אקדמי, להוסיף לגוף הידע והיצירה האנושית ולהשתתף בפעילות המשפיעה על התרבות ועל החברה.

הפקולטה למדעי הרוח

אוניברסיטת בר אילן